중국 항저우에 우아한 "나무집" 리조트를 설계하는 건축가들 Architects Design Whimsical “Tree House” Resort in Hangzhou, China

Architects Design Whimsical “Tree House” Resort in Hangzhou, China

By Samantha Pires on March 3, 2021

 

If you were lucky enough to experience a treehouse as a child, you know that these whimsical structures can be the coziest place to spend the day. For those who never got their own treehouse, WH Studio’s Tree House Cabins may be your chance to experience the rustic beauty of treehouses in the mountainous landscape of Hangzhou, China. The resort is designed to blend into the surrounding landscape with clusters of units combined as if built on a single tree.

 

 

   만약 여러분이 어렸을 때 나무 집을 경험할 수 있을 만큼 운이 좋았다면, 여러분은 이런 기발한 구조물들이 하루를 보내기에 가장 아늑한 장소가 될 수 있다는 것을 알고 있을 것이다. 자신만의 나무집을 구하지 못한 이들에게 WH스튜디오의 나무집 캐빈은 중국 항저우(➡州)의 산간풍경에서 나무집의 촌스러운 아름다움을 경험할 수 있는 기회일 것이다. 이 리조트는 한 그루의 나무에 지어진 것처럼 여러 유닛이 어우러져 주변 경관과 어우러지도록 설계되었다.

 

그 회사는 그들이 그 부지를 이해하고 그들의 프로젝트가 자연 세계와 어떻게 상호작용하는지를 이해하는데 시간을 소비해야 했다고 말한다. "고민한 끝에 차츰 개념을 명확히 했다."라고 WH스튜디오는 설명한다. 나뭇가지에 내려앉은 선실들이 첫 이미지로 떠오른 것은 단독생활이 아니라 둥지의 특성을 가장 강화할 수 있는 나무 위의 사교성 상태. 이러한 설계 반복으로 회사는 세 가지 주요 요소인 경로, 플랫폼 및 객실을 개발하게 되었다.

 

WH Studio는 이 세 가지 도구를 사용하여 마치 말 그대로 나무에 오르는 듯한 느낌을 주는 수직적 풍경을 만든다. 캐빈과 승강장은 회전하고 계단을 통해 연결되어 나무를 오르는 사람이 교대로 가장 쉬운 등산로를 찾을 수 있다. 또한 이를 통해 스튜디오는 다양한 그룹의 관광객에게 서비스를 제공하고 회전에 따라 다양한 지형도를 볼 수 있는 다양한 객실 옵션을 만들 수 있다.

 

황기철 콘페이퍼 에디터

Ki Chul Hwang Conpaper editor 


 

The firm says that they had to spend time understanding the site and how their project would interact with the natural world. “After careful consideration, we gradually clarified the concept,” explains WH Studio. “It is not the solitary living but the state of gregariousness on the tree that can strengthen the characteristics of nesting the most—a group of cabins landing on the branches emerged as the initial image.” This design iteration led the firm to develop its three main elements: path, platform, and cabin.

 

Architects Design an Elegant ”Tree House” Resort in Hangzhou, China

WH Studio uses these three tools to create a vertical landscape that makes the guest feel as if they are literally climbing a tree. Cabins and platforms are rotated and connected through staircases in the same way someone climbing a tree would take turns to find the easiest climbing path. This also allows the studio to create a range of cabin options that serve different groups of tourists and provide different views of the terrain depending on rotation.

 

 

While the cabins are dramatically rotated in their respective clusters, these moves are not random. The studio describes that balance and duality were important considerations both for the final composition and for the aesthetics of natural versus geometric forms. “Based on the commercial character of the project and the mountain environment, we focused on the balance between abstraction and image, indoor and outdoor, geometry and nature,” says WH Studio. The firm found this balance in the narrative of a whimsical treehouse that is now open to all visitors who want to enjoy the natural beauty of Hangzhou, China.

 

WH Studio has designed a whimsical nature resort designed as clusters of treehouses for visitors to Huangzhou, China.

Paths, platforms, and cabins are part of a vertical landscape that makes the guest feel as if they are literally climbing a tree.

h/t: [ArchDaily, designboom]

All Images via  WH Studio and Xiaoli Liu.

 

https://mymodernmet.com/tree-house-resort-hangzhou-china/

kcontents

728x90

댓글()