심혈관 질환 예방에는 호두(Walnut) Are walnuts the key to preventing a FATAL heart attack?

미 연구팀,

심혈관질환 감소 그간의 연구결과 더 강력히 입증


A heart attack could be prevented by walnuts source express.co.uk

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   호두가 건강에 좋다는 사실은 잘 알려진 사실.


흔히 한 줌 호두라고 하지만, 건강학적 효과를 제대로 보려면‘하루 두 줌’의 호두가 좋다는 종합적 결론이 나왔다.


생명과학연구재단 마이클 폴크(Michael Polk) 박사팀은 각종 질병에 미치는 호두의 영향에 관한 기존의 1,301개의 논문을 재검토하고, 폴크 박사의 논문자격심사를 통과한 61개 논문(총 2,582명 대상자 포함)을 메타분석했다.


20년 이상 진행된 기존의 연구들에서는 호두가 16%까지 LDL을 낮추고, 확장기혈압을 2-3mmHg2 낮추어 심혈관계 질환 위험도 떨어뜨린다고 분석됐다. 


이번 연구들에서도 마찬가지로 호두 섭취가 총 콜레스테롤을 감소시킨 반면 좋은 콜레스테롤인 HDL의 수치는 높인 것으로 나타났다. 좋은 콜레스테롤은 체내 염증을 줄이고 동맥기능을 향상시켜준다.


연구진에 따르면 호두 1온스 섭취 시 2.5g의 식물성 오메가 3 지방산 형태인 알파리놀레닉(ALA)를 제공받을 수 있다. 이런 성분은 나쁜 콜레스테롤로 불리는 LDL을 줄이는데 효과적이며, 특히 LDL 콜레스테롤에 들어있는 단백질 ApoB를 감소시키는 역할을 한다. 


폴크 박사는 “이번 연구로 그동안 호두가 심혈관질환을 감소시킨다는 그동안의 연구결과들을 더 강력히 입증할 수 있었다”며 “하루에 적어도 2온스(두 줌)에 해당하는 호두를 섭취했을 때 이러한 효과를 제대로 볼 수 있을 것”이라고 설명했다. 


나아가 이번 연구로 연구진은 당뇨병을 지닌 사람들이 심혈관질환 위험을 낮추는데 호두가 특히 좋다는 사실도 발견했다.


이번 연구는 ‘미국임상영양저널(American Journal of Clinical Nutrition)’ 최신호에 실렸다.

코메디닷컴 정은지 기자 (jeje@kormedi.com)






WHO knew nuts would save lives - but it would seem the tree-grown snacks could actually prevent a heart attack.


By FELICITY THISTLETHWAITE

A study published in America has revealed two handfuls of walnuts a day could help stave off heart disease. 


The snack has long been hailed as a health alternative to other fatty bites including crisps, but who knew they could be life saving? 


Studies have also shown the tree nuts - packed to the rafters with important nutrients including unsaturated fats, protein, vitamins and minerals - can reduce total cholesterol. 


They're also said to be great for reducing inflammation and improving arterial function; these ailments are major contributors to heart disease.


The nuts are said to be great for reducing inflammation


Published in the American Journal of Clinical Nutrition. Dr Michael Falk's study could well be life-changing for thousands of Brits. 


Speaking about the research, Dr Falk said: "Our study results further support the growing body of research that tree nuts, such as walnuts, can reduce the risk of cardiovascular diseases.


"Tree nuts contain important nutrients. Walnuts are the only nut that provide a significant amount - 2.5g per one ounce serving - of alpha-linolenic (ALA), the plant-based form of omega-3."


More than twenty years of in-depth research has shown walnuts - alongside other tree nuts - may help lower cardiovascular risk factors by decreasing LDL (the 'bad' cholesterol) by up to 16 per cent. 


This new research could be life-saving for thousands of Brits


In our health-conscious society we're only too aware of all the conditions raising the risk of heart attack - but what is a heart attack?


Dr Sarah Glynne - who found fame on Channel 5's new show GPs: Behind Closed Doors - talks us through every detail of the fatal coronary event. 


A heart attack (myocardial infarction) occurs when there is a sudden blockage, usually caused by a blood clot, in one of the coronary arteries that supplies the heart muscle with oxygen. The affected muscle infarcts or dies and is replaced by scar tissue.


The extent of the damage depends on the size of the area affected; if a small branch artery is blocked then only a small area of heart muscle dies. However, if a main artery is blocked, then a large area of muscle dies.


 

The scar tissue does not work as well as the normal heart muscle and so the prognosis is worse after a large heart attack.

http://www.express.co.uk/life-style/health/620812/Heart-attack-walnuts-fatal-heart-disease


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