싱가포르 난양기술대학 한 관계자는

학생들이 캠퍼스를 보고 대학에 지원한다는 사실을 알았다.


마치 여러개의 망원경을 세워 놓은 형태의 '러닝허브'라고 
명명된 이 혁신적 디자인의 건물은 헤더위크 스튜디오가 디자인했다.


황기철
콘페이퍼 에디터


Posted by Kelcee Griffis

With the rising popularity of online classes and hybrid learning methods, administrators at Singapore’s Nanyang Technological University realized that students won’t come to campus unless they want to. That’s why the university commissioned this magnificent, newly completed “Learning Hub” designed by Heatherwick Studio. From the outside, the hub resembles a towering group of giant telescopes. Inside, the corridors are scalloped mazes that function as both walkways and balconies.

The project’s aim was to design a university building that removes the sterile feel of bland, windowless institution corridors. To foster interconnectivity, the building’s design centers around circular principles, and the architects succeeded in creating interior spaces without corners. In the 56 classrooms — called “tutorial rooms” — students stage discussions across round tables and participate in dialogue facilitated by professors. The design also incorporates built-in gardens and plenty of space for students and professors to get fresh air.

“Within this new context, the purpose of a university is to foster togetherness and sociability so that students can meet their fellow entrepreneurs, scientists or colleagues in a space that encourages collaboration,” the designers say on their website.

Heatherwick Studio website
via [Contemporist]

"from past to future"

데일리건설뉴스 construction news

콘페이퍼 conpaper



.


Posted by engi, conpaper Engi-

댓글을 달아 주세요